Triex AS - Drangedalsvegen 100 - 3920 Porsgrunn - Telefon: 35 56 60 07 - Epost: post@triex.no

Tilhenger til båt

Vi har et stort utvalg av hengere til de fleste typer båt. Kontakt oss gjerne så hjelper vi deg å finne hengeren som passer best for din båt.

Henger for alle formål

Alle Tiki båthengere er godt utstyrt med krokfester slik at stropping av båten blir enkelt!

Alle båthengerne fra TIKI har en vippemekanisme bak som gjør det lett å få båten opp på hengeren. De enakslede proffseriemodellene har selvjusterende vugger. De toakslede proffseriehengerne kan bestilles med enten med vugger med fastmontert sveiv på sidestøttene eller selvjusterende vugger! Ved hjelp av store gummiruller og kvalitetsvinsjen Goliath med sikkerhetsmekanisme er det lett å dra opp båten. De større modellene har dessuten lengderegulerbare (og avtakbare) baklyslister! Tikis båthengere leveres som med de anner- kjente Goliath vinsjene med selvlåsende system som hindrer lasten i å sige. Produsenten har utviklet det selvlåsende systemet for å ligge i forkant av EU krav om å sikre vinsjbar last fra å rase av gårde. Goliath har utviklet sikkerhetsvinsjer til båthengere som er enkle å bruke. De kommer komplett med stroppebånd (eller vaier) og galvanisert krok. På noen av modellene er båndet beskyttet inne i vinsjhuset. På de fleste modellene kan sveivehastighet skiftes ved å veksle mellom to ulike gir. Hurtiggir sikrer kjapp innlasting. Sikkerhetsmekanismen sikrer båten fra å skli bakover.

122
 • Tikis båthengere er meget robuste med mye stål og kraftige rammer. Nesehjul er inkludert i prisen.
 • Akslinger, brekk og brems er levert av den tyske kvalitetsleverandøren Knott. Hjullagrene er vannfaste og smurt opp for livstid.
 • Alle modeller har tipemekanisme. Enakslede modeller i Proffserien har selvjusterende vugger!
 • Toaklsede kan også leveres med sveivbare sidestøtter på vuggene. (Fastmontert sveiv!)
 • Modellene fra 450 til 1000 BP har høyt monterte lykter bak, ingen frakobling av lys
 • Skjermer av stål og mulighet for montering av reservehjul og gangbrett.

Sjekkpunkter ved valg av båthenger

 1. Båtens vekt: Du må vite båtens totale vekt, rubbel og bit – med motor. Vi anbefaler at du legger på minimum 10 % sikkerhetsmargin på vekt for utstyr, drivstoff etc.
 2. Hengerens nyttelast: Skal være høyere enn vekten du kommer til på punkt 1.
 3. Fot: Sjekk hvor mange fot båten er. Hengeren må være dimensjonert for like mange fot, minimum.
 4. Bredde: Maks lovlig bredde på båt, på henger på norsk vei er 2,55 m. Utfyllende regler finner du i kjøretøyforskriften (ekstern side.)
 5. Lengde: Båt som stikker ut mer enn 1 meter bak tilhengern skal merkes forskriftsmessig. Utfyllende regler finner du i kjøretøyforskriften (ekstern side).
 6. Førerkort: Du må ha førerkort for å trekke tilhengeren lovlig med aktuell trekkvong. Sjekk gjerne opp mot bil og førerkort i Vegvesenets tilhengerkalkulator. (ekstern side.)

Kontakt oss gjerne angående tilhenger til båt. Vi hjelper deg å finne hengeren som passer for deg og din båt.

Lukk meny